فواید و کاربرد دارچین
دارچین یک ادویه مفید برای سلامتی است که در سراسر جهان مورد استفاده دارویی و خوراکی قرار می گیرد. دارچین، معمولا به صورت یکی از این دو نوع یافت می شود، یا یه شکل دارچین کارسیا و یا دارچین سیلان و حاوی تعدادی از آنتی اکسیدان ها و ترکیبات مفید مانند سینامالدئید، سینامیل استات و الکل سینامیل است. مطالعات نشان می دهند که دارچین، در موارد زیر کاربرد دارد:
به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی که دارد، به کاهش التهاب و حمایت از عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
کاهش قند خون بعد از صرف غذا
کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت
مبارزه با باکتری ها، قارچ ها و میکروارگانیسم های دیگر به منظور پیشگیری یا درمان عفونت هایی مانند برونشیت و کاندیدا
حمایت از سلامت شناختی و قلبی
پیشگیری از چاقی و یا معکوس کردن روند چاقی
بهبود بهداشت و سلامت دهان و دندان و پوست
کمک به درمان مشکلات گوارشی و از دست دادن اشتها
و خیلی موارد دیگر
آیا مصرف دارچین ضرری ندارد؟
بیشتر مطالعات نشان داده ا ند که مصرف دارچین ضرری ندارد و به خوبی تحمل می شود، با این حال دارچین می تواند به طور بالقوه ای با اثرات بعضی از داروها مانند رقیق کننده های خون یا دارو های دیابت که برای کاهش قند خون مورد استفاده قرار می گیرند، تداخل پیدا کند.
چند مورد از فواید دارچین
کمک به تنظیم میزان قند خون و پیشگیری از مقاومت به انسولین
آیا دارچین در کنترل قند خون موثر است؟ تعدادی از مطالعات نشان داده اند که دارچین، اثرات مفید و مثبتی بر میزان سطح قند خون و حساسیت به انسولین دارد، به این معنی که قادر است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2، سندرم متابولیک و یا مقاومت به انسولین مفید باشد.شواهدی نیز وجود دارد مبنی بر این که دارچین به چندین روش باعث بهبود سلامت متابولیکی بدن می شود از جمله کمک به افزایش سنتز گلیکوژن در کبد و افزایش جذب گلوکز در عضلات اسکلتی. به نظر می رسد که ترکیبات موجود در پودر دارچین به نام پلیمرهای متیل هیدروکسی کلکون (MHCPs)، در مقاومت به انسولین نقش دارد.با این حال، پذیرفتن هر تحقیق و مطالعه ای که نشان می دهد دارچین برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ یا دیابت نوع ۲ می تواند مفید باشد، منصفانه نیست زیرا لزوما به کاهش سطح گلوکز در طولانی مدت،کمکی نمی کند. اگر بخواهیم بهترین قرص های دارچین را برای دیابت مورد بررسی قرار دهیم باید بگوئیم که دارچین سیلان که معمولا رنگ روشنی دارد نسبت به دارچین کاسیا که رنگ تیره تری دارد، تاثیر کمتری بر روی تنظیم قند خون می گذارد.
آیا دارچین به کاهش وزن شما کمک می کند؟
دارچین علاوه بر بهبود سلامتی، به کنترل وزن نیز می تواند کمک کند. در یک آزمایش بالینی دوسوکور تصادفی به مدت 6 هفته، ۱۱۶ نفر که به سندروم متابولیک مبتلا بودند را به دو گروه مداخله رژیم غذایی تقسیم کردند. گروهی که در روز ۶ قرص دارچین (معادل 3 گرم) را مصرف می کردند و گروهی که در روز 6 کپسول آرد گندم ( معادل 5/2 گرم) را مصرف می کردند. نتایج این مطالعه نشان دهنده این موضوع بود که گروه مصرف کننده دارچین در مقایسه با گروه مصرف کننده آرد گندم، با کاهش بیشتری از قند خون ناشتا، دور کمر و شاخص توده بدنی روبرو شدند.
کاهش فشار خون و کلسترول
اثبات شده است که دارچین می تواند به کاهش عوامل خطر بروز بیماری های قلبی کمک کند. حال آنکه تمام مطالعات و تحقیقات، نشان نداده اند که دارچین دارای اثرات قابل توجهی بر سلامتی قلب می باشد اما مطالعات کمی نشان داده اند که قرص دارچین می تواند به کاهش سطوح کلسترول و تری گلیسرید کمک کند.به عنوان مثال، تحقیقی که توسط انجمن دیابت آمریکا انجام شد نشان داد که افراد بزرگسال، پس از مصرف دارچین به مدت ۴۰ روز، میزان گلوکز، تری گلیسیرید،کسترول بد و کلسترول کلی را کاهش دادند، در حالی که گروه دارونما که دارچین مصرف نکرده بودند، با چنین تغییراتی روبرو نشدند. علاوه بر این، دارچین از تشکیل لخته خون نیز می تواند پیشگیری کند.
اثرات آنتی اکسیدانی دارد و به کاهش التهاب کمک می کند
دارچین دارای تعدادی از آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیبات مفید است که به کنترل التهاب و مبارزه با آسیب رادیکال های آزاد مثل تانین ها، فلاونوئیدها، گلیکوزیدها، ترپنوئید ها و آنتراکینون ها کمک می کند. دارچین،گردش خون را نیز افزایش می دهد، ترمیم بافت ها را بهبود می بخشد و می تواند درد را به طور کامل درمان کند.
محافظت از مغز
در مطالعاتی که بر روی حیوانات انجام گرفته، مشخص شده است که پودر دارچین دارای فوایدی است که شامل محافظت از مغز با کاهش استرس اکسیداتیو می باشد. به این معنی که ممکن است از بروز بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون پیشگیری کند. این اعتقاد وجود دارد که دارچین به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و رادیکال های آزاد، از نورون ها در برابر استرس اکسیداتیو و کاهش آسیب سلولی محافظت می کند و از سلامت شناختی نیز حمایت می کند.
مبارزه با عفونت
دارچین دارای خواص ضد میکروبی، آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد ویروسی است یعنی این که می تواند از سیستم ایمنی بدن حمایت کند و خطر ابتلا به بروز بیماری هایی مانند کاندیدا، برونشیت، سرماخوردگی، گلو درد و ذات الریه را کاهش دهد.دارچین همچنین می تواند به تازه شدن نفس شما کمک کند و با کشتن باکتری های مضر در داخل دهان،به سلامت دهان و دندان کمک کند. علاوه بر این، به نظر می رسد که دارچین به درمان بیماری های پوستی از جمله آکنه، قرمزی و سوزش، روزاسه و آلرژی های پوستی می تواند کمک کند.
آیا دارچین می تواند باعث کاهش قند خون شود؟
آیا این که دارچین می تواند میزان قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد درست است ؟با وجود مطالعات زیاد، هنوز مشخص نیست که دارچین می تواند به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. برخی از مطالعات مزیت های استفاده از این ادویه را نشان می دهند اما در برخی دیگر چنین نیست.مطالعات قبلی با در نظر گرفتن مقادیر مختلف و انواع مختلف دارچین انجام شده است که مقایسه نتایج را سخت می کند.ممکن است دارچین بتواند به بدن افراد کمک کند تا انسولین را به طرز موثر تری مصرف کند. اما تحقیقات و مطالعات بیشتری لازم است که مشخص شود چگونه مکمل های دارچین می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند.برای اکثر افراد، مکمل های دارچین حداقل برای استفاده کوتاه مدت بی خطر به نظر می رسد. اما مقدار زیاد آن برای افرادی که مشکلات کبدی دارند می تواند خطر آفرین باشد.حتما قبل از مصرف مکمل ها باید با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای شما مضر نیستند و از طرفی دیگر با سایر داروهای مصرفی شما تداخل نداشته باشند و آنها را تحت تاثیر قرار نمی دهند. همچنین مهم است که به یاد داشته باشید هیچ ماده مغذی به تنهایی برای درمان و کنترل دیابت کافی نیست. مدیریت و کنترل دیابت شامل موارد زیر است:
سالم غذا خوردن
ورزش منظم
نظارت بر میزان قند خون
و در برخی مواقع داروهای دیابت یا درمان با انسولین
منبع: سلام دکتر
مطالب بیشتر:
مزیت شگفت انگیز گیاه بابونه
فواید جوز هندی چیست؟
نحوه مصرف روغن گل رز و فواید آن