کرونا ویروس و بیماری ام اس
دانشمندان در حال بررسی این هستند که چه اتفاقی در درمان کرونا ویروس کووید ۱۹ و ام اس (MS) رخ می دهد. در این جا به شما خواهیم گفت که در حال حاضر درباره درمان چه اطلاعاتی در دسترس است. دانش موجود درباره این ویروس با گذر زمان تقویت می شود. به همین خاطر باید مدام منتظر اطلاعات به روز رسانی شده جدید باشید.
توصیه های کاربردی برای افراد با ام اس (MS)
بهترین توصیه کاهش ارتباط اجتماعی برای کاهش خطر ابتلا است. محققان اظهار کرده اند که افراد با اختلالات نورولوژیکی مزمن همچون ام اس (MS) باید این موارد را رعایت کنند:
از تماس با افرادی که علائم کرونا ویروس (کووید ۱۹) را از خود نشان می دهند بپرهیزید. علائم ابتلا به کرونا ویروس شامل دمای بالای بدن و سرفه مداوم هستند.
سعی کنید تا حد امکان از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نکنید مگر این که مجبور شوید.
اگر ممکن است و کارفرمای شما اجازه می دهد، در خانه کار کنید.
از دورهمی های بزرگ و دورهمی در مکان های بسته و کوچک (نظیر سینما، رستوران ها، تئاتر و..) بپرهیزید.
از دورهمی های دوستانه و خانوادگی بپرهیزید.
با تلفن، اینترنت و شبکه های اجتماعی با دیگران در ارتباط باشید.
درمان های بیماری ام اس (MS) و کرونا ویروس
اگر فکر می کنید دچار کرونا شده اید اما این اختلال در شما تشخیص داده نشده است، درباره نیاز به توقف یا تغییر درمان ام اس (MS) ، با تیم پزشکی مشورت کنید. درمان های موجود برای ام اس (MS) سیستم ایمنی را سرکوب می کنند و احتمال ابتلا به عفونت را افزایش می دهند. خطرات ناشی از هر درمان، با دیگری متفاوت است. در این جا به نکاتی درباره درمان های موجود اشاره می کنیم:
گلاتیرامر استات (کوپاکسون)، تری فلونوماید (اوباجیو)، دی متیل فومارات (تکفیدرا)، اینترفرون بتا و ناتالیزوماب (تایسبری):
گلاتیرامر استات (کوپاکسون)، تری فلونوماید (اوباجیو)، دی متیل فومارات (تکفیدرا) و اینترفرون بتا (اسم های تجاری گوناگون) خطر عفونت را به طرز چشمگیری افزایش نمی دهند زیرا سیستم ایمنی را سرکوب نمی کنند.
اگر ناتالیزوماب (تایسبری) مصرف می کنید مصرف آن را همچون همیشه ادامه دهید.
فینگولیمود (جیلنیا):
فینگولیمود (جیلنیا) احتمال بروز عفونت های ویروسی (نظیر کووید ۱۹) را افزایش می دهد. اما اگر در حال حاضر فینگولیمود مصرف می کنید، قطع مصرف آن می تواند سبب بازگشت دوباره فعالیت ام اس (MS) شود. اگر به شروع مصرف یکی از داروهای فینگولیمود فکر می کنید، بهتر است تا مدتی شما و نورولوژیست تان به فکر داروی دیگری برای ام اس (MS) باشید.
آلمتوزوماب (لمترادا) و کلادریبین (ماونکلاد):
اگر برای یک دوره از داروی آلمتوزوماب (لمترادا) و کلادریبین (ماونکلاد) استفاده می کنید، باید مصرف آن را به تاخیر بیندازید. علت این موضوع این است که این درمان ها می توانند خطر بروز عفونت های ویروسی (خصوصا در چند ماه اول درمان) را افزایش دهند.اگر به مصرف این دارو برای دوره دوم یا سوم فکر می کنید، باید صبر کنید. تاخیر چند ماهه روی پیشرفت ام اس (MS) تاثیر چندانی ندارد. قبل از کنسل کردن یک دوره درمان، درباره آن با نورولوژیست یا تیم درمانی مشورت کنید. گاهی می توانید یک داروی دیگر را جایگزین کنید تا از خطرات در امان باشید.
اکرلیزوماب (اکرووس):
اکرلیزوماب (اکرووس) یک درمان خیلی موثر برای ام اس (MS) است اما می تواند تا حدی خطر بروز عفونت های ویروسی را افزایش دهد. ممکن است نیاز باشد که شما و نورولوژیست تان این درمان را به تاخیر بیندازید. تاخیر چند ماهه تاثیر چندانی روی پیشرفت ام اس (MS) ندارد.
سیپونیمود، افاتوموماب و ریتوکسیماب:
سیپونیمود، افاتوموماب و ریتوکسیماب احتمال ابتلا به کووید ۱۹ را افزایش می دهند. اگر در حال مصرف آن ها هستید باید درباره درمان با نورولوژیست یا پزشک صحبت کنید.
سلول های بنیادی خون ساز (HSCT):
سلول های بنیادی خون ساز یک نوع شیمی درمانی قوی برای درمان MS هستند. این درمان با کمک سلول های بنیادی با پاکسازی و بهبود سیستم ایمنی، آسیب ناشی از MS را متوقف می کند. این درمان به طرز چشمگیری در عملکرد سیستم ایمنی اختلال ایجاد می کند. شما و نورولوژیست یا پزشک باید این درمان را به تاخیر بیندازید.
استروئید برای عود ام اس (MS) و کرونا ویروس
این که به درمان با استروئید نیاز دارید یا نه به شرایط تان و شدت عود MS بستگی دارد. باید درباره درمان با نورولوژیست یا تیم MS مشورت کنید.
آزمایش های بالینی در خصوص MS و کرونا ویروس
توصیه ها در خصوص آزمایش های بالینی با توجه به موضوع مورد آزمایش متفاوت هستند. پس بهترین توصیه این است که به طور مستقیم با تیم پزشکی در خصوص آن مشورت کنید.
اگر وجود کووید ۱۹ در شما تشخیص داده شده است
اگر فکر می کنید کرونا ویروس دارید، اما آزمایش تشخیصی نداده اید، با تیم MS درباره این که باید درمان را تغییر دهید یا متوقف کنید صحبت کنید. اگر پزشکان وجود کووید ۱۹ را تایید کنند ممکن است توقف مصرف داروهای مربوط به MS را پیشنهاد دهند.این به معنای عدم دریافت تزریق یا مصرف قرص است. هر زمان که متوجه وجود کرونا ویروس شدید با تیم درمان تماس بگیرید، آن ها به شما خواهند گفت که چه زمانی می توانید دوباره مصرف دارو را آغاز کنید. اگر نگران هستید، با نورولوژیست یا پزشک برای توصیه های جزئی مشورت کنید.
منبع: سلام دکتر
مطالب بیشتر:
وجود خون در مایع منی یا هماتواسپرمی
علائم پرکاری تیروئید چیست؟
بیماری زبان جغرافیایی چیست؟