علت پیچ خوردن روده چیست؟
دو نوع پیچ خوردگی روده وجود دارد . پیچ خوردگی روده کوچک و پیچ خوردگی روده بزرگ . دلیل پیچ خوردن روده بزرگ معمولا دراز بودن روده است . این بیماری عموما در افراد مسن دیده می شود و به ندرت یک جوان دچار آن می شود . اگر هم در یک فرد جوان دیده شود به دلیل ناهنجاری مادرزادی در روده ی بزرگ است .
پیچ خوردن روده در جوانان چگونه است ؟
پیچ خوردن روده باریک در جوانان هم به دلیل ناهنجاری مادرزادی است . روده باریک در بدن انسان با اتصال هایی به پشت شکم وصل شده و رگ های خونی از همان اتصال ها عبور و روده را تغذیه می کند . روده ها داخل محفظه شکم معلق نیستند . در این اختلال ، روده به خوبی به جدار شکم متصل نیست و باندی که روده را به جدار شکم متصل می کند ، بیش از اندازه بلند است . بلند و باریک بودن ، روده را مستعد پیچ خوردن می کند .
در پیچ خوردن روده ، نیاز به عمل جراحی است ؟
با تشخیص دکتر ، بیماران باید تحت عمل جراحی قرار گیرند و جراح ، روده را به جدار شکم متصل کند و قاعدتا روده ها با یک بار پیچ خوردگی باید ثابت شوند تا دوباره تکرار نشود .
پیچ خوردن روده چند علت دارد ؟
پیچ خوردن روده کوچک ، بیماری نسبتا نادری است و شیوع چندانی ندارد و دو علت دارد . علت اول مربوط به ناهنجاری باندهای چسبنده ی متصل کننده روده به جدار شکم است و علت دوم وجود حفره های غیر طبیعی در شکم است که روده از آنها عبور و گاهی گیر می کند و همان گیر کردن باعث انسداد می شود . پیچ خوردگی روده کوچک با علائم تهوع و استفراغ و درد شکم در بیمار بروز می کند . میزان اتساع شکم هم چندان زیاد نیست .نکته : ابتدا بیمار مشکلی از نظر دفع گاز و مدفوع ندارد ولی بعد از چند روز این مشکل به تهوع و استفراغ و درد دل اضافه می شود . هر دو مورد از پیچ خوردن روده هم به جراحی اورژانس و باز کردن روده نیاز دارد . گاهی تکرار پیچ خوردگی در این بیماران ، در اثر چسبندگی روده است که گاهی بعد از جراحی های حفره شکمی اتفاق می افتد . خوب است بدانید درآوردن بخشی از روده کوچک ، هیچ اختلالی در جذب موادغذایی ایجاد نمی کند و کیفیت زندگی بیمار را پایین نمی آورد .
یبوست عامل پیچ خوردگی روده کوچک است ؟
خیر . یبوست ارتباطی با پیچ خوردن روده کوچک ندارد . علت یبوست مربوط به اختلال هایی است که در روده بزرگ وجود دارد . البته یبوست علل متفاوتی دارد . از علل آناتومیک گرفته تا علل تغذیه ای و اگر به درمان یبوست از نظر تغذیه ای نگاه کنیم ، توصیه به مصرف فیبر و میوه زیاد ، آب ، تمرینات ورزشی منظم و مستمر روزانه است . مصرف آب برای درمان یبوست خیلی مهم است البته لازم نیست بیمار مدام در حال نوشیدن آب باشد ولی چنین افرادی باید با کمترین خشکی دهان جرعه ای آب بنوشند و از مواد غذایی آب دار استفاده کنند . همچنین از خوردن نوشیدنی های شیرین و آبمیوه های صنعتی ، چای و نسکافه هم خودداری شود . تغذیه سالم کودک از همان دوران کودکی باید آغاز شود یعنی کودکان باید به غذاهای پرفیبر و مفید عادت کنند . سیگار و الکل نیز باید ترک شود . افرادی که یبوست دارند می توانند از میوه های خشک استفاده کنند . انجیر خشک و آلو سرشار از منیزیم است و منیزیم حرکات دودی دستگاه گوارش را بیشتر می کند و حرکات دودی روده بزرگ کمک زیادی به برطرف شدن یبوست می کند ولی این تصور کاملا اشتباه است که فکر کنیم خوردن انجیر و آلو باعث برطرف شدن یبوست در فرد میشود بدون اینکه عادات غذایی بدش را کنار بگذارد .درمان یبوست نیاز به یک برنامه ریزی درست دارد و پیچ خوردن روده کوچک ارتباطی با یبوست ندارد .
منبع: راستینه
مطالب بیشتر:
کبد چرب غیر الکلی با مصرف گوشت
اختلال تیروئید با چشم ما چه می کند؟
بیماری مشترک انسان و دام