تاثیرات منفی خواب ناکافی شبانه بر مغز
خواب ناکافی می تواند در روز اختلالات مربوط به حافظه تاثیرگذار باشد. اگر می خواهید به تقویت حافظه خود کمک کنید از روشهای تقویت حافظه تان کمک بگیرید.عدم خواب کافی شبانه در کاهش توانایی سلولهای عصبی نقش مهمی ایفا میکند.محققان دریافتند که سیگنالهای مغز در زمان خستگی، ضعیف میشوند و کند عمل میکنند.محرومیت از خواب موجب اختلال در برقراری ارتباط میان سلولهای مغزی میشود. این عمل میتواند نشان دهد که چرا خواب بد شبانه باعث از بین رفتن حافظه و ضعیف شدن تمرکز میشود.به گزارش Nature Medicine،محققان دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس، این بررسی را در بین ۱۲ فرد مبتلا به صرع انجام دادند.در مغز هر کدام از این افراد، الکترودهایی کار گذاشته شد و آزمایشهایی انجام دادند.
پژوهشگران با استفاده از این روش توانستند رفتار سلولهای مغزی را در زمان خستگی مشاهده کنند.شرکتکنندگان بارها و بارها یک آزمایش را که مربوط به دستهبندی تصاویر بود، انجام دادند و سپس تمام شب را بیدار ماندند و دوباره آزمایشهایی را انجام دادند.نتایج بررسیها نشان داد که عدم خواب کافی منجر به این میشود که نورونها به اطلاعات بصری پاسخ ضعیفتری بدهند.محققان پیش از این کشف کرده بودند که گرسنگی بدن منجر به کاهش توانایی نورونها میشود. اما بررسیهای جدید نشان داد که خستگی هم اثر مشابهی دارد و منجر به کاهش توانایی سلولهای عصبی میشود.پژوهشگران با استفاده از این روش توانستند رفتار سلولهای مغزی را در زمان خستگی مشاهده کنند.شرکتکنندگان بارها و بارها یک آزمایش را که مربوط به دستهبندی تصاویر بود، انجام دادند و سپس تمام شب را بیدار ماندند و دوباره آزمایشهایی را انجام دادند.نتایج بررسیها نشان داد که عدم خواب کافی منجر به این میشود که نورونها به اطلاعات بصری پاسخ ضعیفتری بدهند.محققان پیش از این کشف کرده بودند که گرسنگی بدن منجر به کاهش توانایی نورونها میشود. اما بررسیهای جدید نشان داد که خستگی هم اثر مشابهی دارد و منجر به کاهش توانایی سلولهای عصبی میشود.
خواب با کیفیت بد با علایم آلزایمر در مغز مرتبط است
مطالعات متعددی نشان میدهد که خواب به پاکسازی مغز از پروتئین بتا آمیلویید که هنگام بیداری تولید میشود، کمک میکند، این پروتئین بهشدت در وقوع بیماری آلزایمر نقش دارد، دانشمندان میگویند که کمبود خواب باعث ایجاد یک چرخه معیوب در این زمینه میشود؛ بهطوری که با تجمع این پروتئین در مغز، رسیدن به حالت خواب عمیق سختتر میشود و بدن افرادی که از اختلال خواب رنج میبرند، بتا آمیلویید بیشتری تولید میکند.
خطر بیماریهای قلبی با بیخوابی افزایش مییابد
شواهد زیادی مبنی بر تاثیر منفی بیخوابی بر سلامت قلب در دست است، طی یک پژوهش، وقتی پژوهشگران، افرادی را برای ۸۸ ساعت بیدار نگه داشتند، بدون هیچ تعجبی فشار خون افراد افزایش یافت. حتی شرکتکنندگانی که اجازهی خواب ۴ ساعته را داشتند، نسبت به آنهایی که خواب کامل را تجربه کرده بودند، ضربان قلب رو به افزایشی را از خود نشان میدادند. همچنین غلظت پروتئین CRP که علامت خطر بیماری قلبی را در انسان است، در خون شرکتکنندههایی که بیخوابی کامل یا نسبی را تجربه کرده بودند، افزایش یافته بود .
بیخوابی بیشتر روی بینایی فرد و حتی ایجاد توهم موثر است
کمبود خواب با تاری دید، دوبینی و کمسویی چشم در ارتباط است. هر چه قدر بیشتر بیدار بمانید، خطاهای دید بیشتری متوجه شما خواهد شد و احتمال اینکه به توهم آنی مبتلا شوید افزایش مییابد.
خستگی میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد؛ حتی در صورت نبود اضافه وزن
بیدار ماندن، آن هم زمانی که بدن تمایل به خواب دارد، سوختوساز را دچار اختلال میکند و این باعث افزایش احتمال بهوجود آمدن مقاومت در برابر انسولین میشود. چنین وضعیتی، مقدمهای برای بیماری دیابت نوع ۲ است.چندین مطالعه، ارتباط نبود خواب منظم را با احتمال ابتلا به دیابت نشان داده است. هر چند این رابطه نمیتواند علت و معلولی باشد. طبق گفتهی پژوهشگران، خواب بیشتر شاید به کاهش خطر بیماری دیابت در نوجوانان منجر شود.
منبع: ایسنا
مطالب بیشتر:
کلسترول خوب و بد
باورهای رایج در مورد درد ستون فقرات
آناتومی اسکلتی بدن را بهتر بشناسیم