از مصرف دانه هل غافل نشوید
هل جزو بهترین گیاهان دارویی با خاصیت درمانی است که متخصصین طب سنتی برای رفع انواع اختلالات گوارشی از این گیاه استفاده میکنند. اگر از بوی بد دهان رنج میبرید بهترین درمان مصرف دانه هل است.«هل» به عنوان طعمدهنده مطبوع مواد خوراکی شناخته شده اما دانه هل علاوه بر بو و طعم خوش، خاصیت دارویی نیز دارد و از همه مهمتر برای تسکین مشکلات و ناراحتیهای گوارشی استفاده میشود.دانه هل باارزشترین طعمدهنده در جهان به شمار میآید زیرا از رایحه غنی و خاصیتدرمانی بیشماری برخوردار است. همچنین دانه هل حاوی مواد معدنی مهمی همچون کلسیم، گوگرد و فسفر است.دانه هل موثرترین شیوه درمانی برای رفع بوی بد دهان است. جویدن دانههای این گیاه میتواند بوی بد دهان را رفع کند.
هل در میان مردم جنوب آسیا برای مقابله با بیماریهای لثه و پوسیدگی دندان مورد استفاده قرار میگیرد.تاثیر روغن موجود در این دانه در درمان مشکلات گوارشی از قبیل یبوست، سوء هاضمه و اسهال خونی تایید شده است.همچنین دانه هل در درمان مشکلات مجاری ادراری و دفع سنگ کلیه موثر است.بررسیها حاکی از آن است که دانه هل در کاهش استرس و افسردگی و درمان انواع سرطانها از جمله سرطان سینه ، پروستات و تخمدان قابلیت دارد.برخی از خواص هل می تاون به موارد ذیل اشاره نمود:
1. بهبود سلامت گوارشی با هل :
می توان از هل در آشپزی ها علاوه بر عطر و طعمش، برای افزایش هضم نیز استفاده کرد. هل نیز متابولیسم را تحریک می کند، و خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی دارد.هل باعث تحریک ترشح اسید صفراوی در معده می شود که به هضم کمک می کند و همچنین از بیماری های دستگاه گوارش مانند رفلکس اسید، سوزش سر دل، اسهال، و غیره جلوگیری می کند.
2.هل برای کمک به پیشگیری از سرطان:
هل به عنوان یک درمان سرطانی طبیعی شناخته شده است ؛ این ادویه را می توان برای جلوگیری، تاخیر و حتی معکوس سرطان استفاده کرد.هل همچنین باعث کاهش التهاب کلیه می شود که رشد سلول های سرطانی را مهار می کند و باعث از بین رفتنشان می شود.
3. تقویت سلامت قلب از خواص هل:
خواص آنتی اکسیدانی آن می تواند سلامت قلبی را تقویت کند. هل همچنین حاوی فیبر است، مواد مغذی که می تواند به کاهش سطح کلسترول و بهبود سلامت قلب کمک کند و می تواند سطح فشار خون را کاهش دهد و این برای قلب مفید است ، در این مورد هل سیاه مفید تر از هل سبز است.
4. دارا بودن خواص دیورتیکی از خواص هل :
هل دارای خواص دیورتیکی است که برای فشار خون و صرع مفید می باشد. این خواص دیورتیک هل نیز به سم زدایی کمک می کند.
5. هل برای کمک به مبارزه با افسردگی:
طبق گزارش بهداشتی، هل واقعا می تواند به افراد در مقابله با افسردگی کمک کند فقط چند دانه هل را پودر کنید و در آب بجوشانید، و این چای را هرروز بنوشید.
6.هل برای مبارزه با آسم:
هل نقش مهمی در مبارزه با علائم آسم مانند خس خس، سرفه، تنگی نفس و تنگی در قفسه سینه دارد. این ادویه باعث می شود تنفس با افزایش گردش خون در ریه ها آسان تر شود و همچنین درباره التهاب غشاهای مخاطی، التهاب مربوطه را از بین می برد. می توان از هل سبز برای درمان آسم، برونشیت و سایر مشکلات تنفسی استفاده کرد.
7. هل برای کمک به درمان دیابت:
هل فوق العاده غنی از منگنز می باشد - ماده معدنی که می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
8. بهبود سلامت دهان از خواص هل:
هل دارای خواص ضد میکروبی است که باعث افزایش سلامتی دهان می شود ؛ هل می تواند به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک کند و در درمان تنفس بد کمک می کند.
9. افزایش اشتها با استفاده از هل:
استفاده از هل برای درمان کمبود اشتها تأکید می شود و حتی روغن هل می تواند به عنوان یک محرک اشتها استفاده شود. هل می تواند در درمان هیستوپلاسموز کمک کند - یک بیماری که یکی از علائم آن عدم اشتها است.
10. پایین آوردن فشار خون با هل:
هل به طور موثری فشار خون را کاهش می دهد ؛ می توانید هل را در سوپ و خورش ها و حتی خوراکی های پختنی بریزید تا سطح فشار خون شما را کنترل کند.
منبع: نمناک و تغذیه و سلامتی
مطالب بیشتر:
چای سنا چیست؟
خواص عرق یونجه برای سلامتی
هزار و یک خاصیت درمانی باد رنجبویه