عادت های منجر به بروز امراض قندی
با چه علائم و نشانه هایی باید به ابتلا به دیابت مشکوک شویم و نشانه های مهم برای این عارضه کدامند برخی عادات در زندگی می توانند هشداری برای مبتلاشدن شما به امراض قندی باشند.مطالعات مختلف نشان دادهاند که عواملی مثل بی خوابی، در معرض نور آفتاب نبودن، کم تحرکی، و استفاده از ظروف پلاستیکی برای گرم کردن مواد منجمد در مایکروویوها نیز خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.در اینجا 7 عادت غلط زندگی که منجر به بروز دیابت میشوند، معرفی شدهاند.
![عادت های منجر به بروز امراض قندی](/sites/default/files/unnamed_23.jpg)
مطالعات نشان میدهد که مصرف قهوه کافئین دار و بدون کافئین میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. یک تجزیه و تحلیل توسط محققان دانشگاه هاروارد نشان داده کسانی که روزانه شش فنجان قهوه مینوشند، 33 درصد کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. اجزای خاصی در قهوه به نظر میرسد منجر به افزایش متابولیسم گلوگز و تبدیل گلوکز به انرژی شود.اگر علاقه شما بیدار ماندن در طول شب و خوابیدن در تمام ساعات روز است، پس در معرض خطر ابتلا به دیابت هستید. حتی اگر در طول روز نیز به مدت هفت تا 8 ساعت بخوابید این خطر مجدداً شما را تهدید میکند. نورهای مصنوعی تلفن همراه و تلویزیون منجر به کاهش حساسیت به انسولین میشود ضمن این که سوخت و ساز بدن به علت کیفیت خواب نامطلوب مختل خواهد شد.باکتریهای مفید در روده برای افزایش سیستم ایمنی بدن، هضم مناسب و کاهش التهاب و کاهش مقاومت به انسولین میشود. مواد غذایی حاوی ماست، کلم ترش، پنیر و برخی دیگر از فراوردههای لبنی حاوی پروبیوتیک ها هستند.گرم کردن مواد غذایی منجمد در ظروف پلاستیکی که داخل مایکروویوها قرار میگیرند، خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد. مواد شیمیایی مورد استفاده در بسته بندیهای پلاستیکی منجر به افزایش مقاومت به انسولین، و افزایش فشار خون میگردد.عادت کردن ذائقه به مواد شیرین که بهطور معمول از دوران کودکی شروع میشود عوارض متعددی نظیر اضافه وزن، چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان را به دنبال دارد. قند و ترکیبات حاوی قند کالری زیادی برای بدن تأمین میکنند اما متأسفانه فاقد مواد مغذی لازم هستند بنابراین باید سهم ناچیزی از انرژی دریافتی روزانه را تشکیل دهند. قند و ترکیبات حاوی قند از طریق مصرف میوهها و سبزیها و یا مصرف محصولاتی که در کارخانه تولید میشوند به بدن انسان وارد میشوند. بسیاری از مواد غذایی که در کارخانههای تولید میشوند دارای منابع شکر افزوده هستند مانند نوشابههای گازدار، ماءالشعیر، آبمیوههای صنعتی، شیر و ماست با طعم میوه، شیر کاکائو و... . در حقیقت شکر افزوده به عنوان عامل اصلی در بروز مشکلات سلامت معرفی شدهاند.مصرف بیش از اندازه قند و شکر همچنین شکرهای افزوده پیامهای کلیدی برای بدن انسان دارد. اولین پیام کلیدی آن چاقی است. بر اساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۴ شیوع چاقی در جهان دو برابر شده است در حدود دو میلیارد نفر در جهان دچار اضافه وزن و چاقی هستند. همچنین روند چاقی در بین کودکان و نوجوانان در حال افزایش است. کودکان چاق در بزرگسالی شانس بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی-عروقی، سرطانها و بیماریهای مفصلی استخوانی دارند.بر اساس بررسیهای انجام شده در کشور بیش از نیمی از مردان و زنان بزرگسال دچار اضافه وزن و چاقی هستند همچنین روند اضافه وزن و چاقی در کودکان نیز در حال افزایش است.برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی کل قند و شکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه باید کمتر از ۶ قاشق غذاخوری باشد. این مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مثل عسل، مربا، بستنی، نوشابه، آب میوه و شکلات هم میشود. اگر هر روز یک قوطی نوشابه ۳۰۰ میلی لیتری به مدت یک سال مصرف کنید منجر به افزایش وزنتان تا حدود ۷ کیلوگرم در سال خواهد شد.
منبع: سلام دکتر و ایسنا
مطالب بیشتر:
تاثیرات منفی خواب ناکافی شبانه بر مغز
کلسترول خوب و بد
باورهای رایج در مورد درد ستون فقرات