تا جای ممکن از خوردن آنتی بیوتیک بپرهیزیم
آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده می شود. همواره به یاد داشته باشید که سرماخوردگی، گلو درد ، برونشیت، و برخی از عفونت گوش با آنتی بیوتیک درمان نمیشوند. بهترین گزینه برای رهایی از این عفونتها نوشیدن مقدار زیادی از مایعات و استراحت کافی است. حتما این سوال را می پرسید که پس چرا پزشکان آنتی بیوتیک تجویز میکنند. در این مطلب به بررسی تا جای ممکن از خوردن آنتی بیوتیک بپرهیزیم می پردازیم.
تا جای ممکن از خوردن آنتی بیوتیک بپرهیزیم
آمار مصرف دارو در کشور ما بالاست که صرفنظر از کیفیت داروهای داخلی عادت غلط بیماران که گاهی پزشک را به زور وادار به نوشتن آنتی بیوتیک می کنند هم در این بین بسیار موثر است تا جاییکه برخی تخمینها خبر از مصرف بی جای ۵٠ درصدی آنتی بیوتیکها می دهد که در برخی موارد به طور کاملاً خودجوش و سر خود صورت می گیرد و امروزه داروخانه ها هم تخصصی ترین آنتی بیوتیکها را هم بدون نسخه به بیماران می دهند و مصرف آنتی بیوتیک تبدیل به یک دیدگاه نادرست شده است که “همه میکروبها را نابود می کند و مفید است.
اما چرا مصرف سر خود دارو و علی الخصوص آنتی بیوتیک زیانبار است؟
تا جای ممکن از خوردن آنتی بیوتیک بپرهیزیم
ابتدا باید در مورد یک تصور غلط توضیح بدهم و آن قوی و یا ضعیف بودن آنتی بیوتیک است. بر خلاف تصور عامه آنتی بیوتیکها ضعیف و قوی ندارند اما هر آنتی بیوتیکی قادر به امحای محدوده ای از باکتریها است. اما معنای این جمله چیست
١- اگر بیماری شما ویروسی باشد آنتی بیوتیک هیچ اثری در درمان ندارد و حتی برخی مواقع با کشتار باکتریهای مفید در بدن موجب تشدید بیماری هم می شوند.
٢-آنتی بیوتیکها بر روی یک محدوده طراحی شده موثر هستند و اگر جا به جا مصرف شوند فایده ای ندارند مثلاً آنتی بیوتیکی مانند سفیکسیم که در بیماریهای تنفسی و ادراری بسیار خوب و موثر است در عفونتهای دندان فاقد هرگونه اثر است و بنابراین این پزشک شماست که تصمیم می گیرد شما چه آنتی بیوتیکی مصرف کنید نه شما
٣-آنتی بیوتیکهایی که در اذهان عامه به نام قوی شناخته می شوند در واقع قوی نیستند بلکه دامنه وسیعتری از نظر پوشش باکتریهای حساس به آن آنتی بیوتیک را دارا هستند. در واقع اگر یک باکتری به آنتی بیوتیک خاصی مقاوم نباشد دیگر قوی و ضعیف بودن بی مفهوم است. پس آنچه در ذهن شما به عنوان آنتی بیوتیک قوی باقیمانده نادرست است و در واقع منظور وسیع الطیف بودن آنتی بیوتیک است که طیف وسیعتری از باکتریها را نابود می کند.
۴-داروها مانند هر ماده شیمیایی دیگر سمی هستند و این پزشک شماست که تشخیص می دهد برای درمان شما چه دزی از دارو باید وارد خون شما شود و بالا بردن غلظت دارو در خون با چند برابر کردن حجم مصرف نه تنها درمان را تسریع نمی کند بلکه با توجه به ماهیت سمی داروها مضر و زیانبار است.
۵-اگر بیماری شما ربطی به آنتی بیوتیک ندارد پزشک خود را تحت فشار نگذارید . مثلاً بسیاری از کسانی که فکر می کنند به دلیل عفونت مدام سرفه و عطسه می کنند در واقع آلرژی و یا آسم خفیف دارند و بی دلیل تاکید بر مصرف به قول خودشان “چرک خشک کن” دارند.
۶-با مصرف سرخود آنتی بیوتیکها باکتریهای بدن خود را مقاوم نکنید زیرا در سنین بالاتر بدن ضعیفتری خواهید داشت که در آینده دست پزشک خود را در به کارگیری موثر آنتی بیوتیک در زمان لازم خواهید بست.
پس اکنون که به میزان بیشتری با آنتی بیوتیکها آشنا شدید در مراجعه بعدی به پزشک خود او را وادار به نوشتن آنتی بیوتیک نکنید.
تا جای ممکن از خوردن آنتی بیوتیک بپرهیزیم
منبع : وبسایت دکتر سلام
مطالب بیشتر:
انداختن داروها در فاضلاب ممنوع
عوامل پوست پوست شدن دست ها
برای کبد چرب چه چیزی سم میباشد