اختلال و ناتوانی یادگیری در کودکان
بچه شما در مدرسه مشکل دارد . هرچند که بچه ها بعضی وقتها دچار مشکلات درسی میشوند ولی اگر مشکل یادگیری دائمی شود ممکن است علامتی از اختلال یادگیری است. در این مطلب به بررسی اختلال و ناتوانی یادگیری در کودکان می پردازیم.
اختلال و ناتوانی یادگیری در کودکان
هرچند که بچه ها بعضی وقتها دچار مشکلات درسی میشوند ولی اگر مشکل یادگیری دائمی شود، ممکن است علامتی از اختلالات یادگیری است. با اطلاع از این مشکل شما میتوانید به بهترین نحو به کودکتان یاری کنید تا بر مشکلات درسی خود غلبه کند و در زندگی موفق شود.
ناتوانیهای یادگیری چیست
از نظر روانپزشک ، اختلالات یا ناتوانیهای یادگیری به مشکلات متعدد در فرایند یادگیری میگویند. این ناتوانی، به مشکلات هوش مربوط نمیشود. کودکانی که با این مشکل مواجهاند، تنبل نیستند. در حقیقت آنها به باهوشی دیگران هستند اما عملکرد مغزشان متفاوت است و این تفاوت روی دریافت اطلاعات و پردازش آنها تاثیر میگذارد.به زبان ساده، کودکانی که دچار ناتوانی یادگیری هستند، به گونهای متفاوت میبینند، میشنوند و درک میکنند و این تفاوت میتواند منجر به مشکلاتی در یادگیری مهارت و اطلاعات جدید شود. رایجترین نوع ناتوانی یادگیری شامل خواندن، نوشتن، شنوایی، ریاضیات، منطق و صحبت کردن است.
نشانههای ناتوانی یادگیری در کودکان پیش دبستانی
- شکل تلفظ لغات
- مشکل یافتن لغات صحیح
- مشکل یادگیری الفبا، اعداد، رنگها، اشکال و روزهای هفته
- مشکل پیروی از دستورالعملها یا یادگیری امور روزمره
- مشکل بستن دکمه، زیپ و بند کفش
علائم ناتوانی یادگیری در سن 5 تا 9 سالگی
- مشکل در یادگیری ارتباط بین حروف و صدا
- مشکل در ترکیب صداها و ساخت کلمه
- اشتباه خواندن لغات پایه هنگام خواندن
- اشتباه خواندن لغات به طور دائم
- مشکل در یادگیری مفاهیم پایه ریاضی
- مشکل در بیان زمان و ترتیب و توالی
- کندی در یادگیری مهارتهای جدید
علائم ناتوانی یادگیری در سن 10 تا 13 سالگی
- مشکل در درک مطلب و مهارتهای ریاضی
- مشکل در سوالهای تشریحی و لغات
- تنفر از خواندن و نوشتن، اجتناب از بلند خواندن
- تلفظ مشابه لغات متفاوت در یک متن
- مهارتهای سازمانی ضعیف (جمع نکردن تختخواب، انجام ندادن تکالیف مدرسه، میز بهم ریخته)
- مشکل شرکت در بحثهای کلاسی و بیان افکار
- دستخط بد
کمک به کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری
زمانی که صحبت از ناتوانی یادگیری در کودکان میشود، یافتن راهی برای کمک به آنها آسان نیست. مشورت با متخصصان میتواند به شما کمک کند اما نقش خود را از یاد نبرید زیرا شما بهتر از هر شخص دیگری کودک خود را میشناسید.از جزییات ناتوانی کودکتان آگاه شوید. درباره نوع ناتوانی کودکتان تحقیق کنید و بدانید چگونه ناتوانی روی مراحل یادگیری و مهارتهای شناختی او تاثیر میگذارد. اگر بدانید چگونه این مشکل روی کودکتان تاثیر میگذارد، راحتتر روشهای یادگیری را برای او به کار میبرید.به دنبال درمان، سرویس و نظرهای جدید باشید. در کنار آگاهی از نوع ناتوانی کودکتان، به دنبال موثرترین راه درمان باشید. با این روش شما میتوانید هم در مدرسه و هم در خانه روشهای درمان را پیش بگیرید.درمان را در خانه دنبال کنید. اگر مدرسه کودکتان قادر نیست روشهای درمان را برای کودکتان در پیش گیرد، شما میتوانید در خانه یا با کمک یک متخصص این کار را انجام دهید.نقاط قوت کودک خود را تقویت کنید. ممکن است کودک شما در زمینهای ناتوان باشد اما مهارت او میتواند خودش را در زمینه دیگری نشان دهد. بنابراین به علاقمندی و تمایلات او توجه کنید. شاید تقویت علاقمندیهای او، ناتوانیهای یادگیری او را نیز بهبود بخشد.
منبع : وبسایت دکتر سلام
مطالب بیشتر :
راه حلی عملی برای درمان ترس کودک
آیا گریه کردن فوایدی هم دارد
بالا بردن اعتماد به نفس کودک