خواص بادمجان : ۹ فایده بادمجان برای سلامتی که نمی دانستید

بادمجان، بومی شبه قارهی هند است، اما درحالحاضر در سراسر جهان در بسیاری از غذاها و خوراکهای سنتی یافت میشود. این گیاه خوراکی براق که به رنگ بنفش یا سیاه است میتواند در انواع وحشی بیش از ۳۰ سانت رشد کند، اما انواع کشت شدهی بادمجان بسیار کوچکتر هستند. بادمجان، حدود ۸۰۰ سال پیش به منطقهی خاورمیانه و مدیترانه رسید و در قرن شانزدهم در انگلستان مورد استفاده قرار گرفت.
گونههای مختلفی از بادمجان، در سراسر جهان وجود دارد که مورد استفاده قرار میگیرد و در بسیاری از غذاهای مختلف استفاده میشود. این گیاه خوراکی دست کم در هند معمولا “پادشاه سبزیجات” نامیده میشود، چرا که در این محدودهی فرهنگی یکی از مواد خوراکی پرمصرف و کاربردی است. بادمجان، از لحاظ بافت و تراکم قوام گوجهفرنگی را دارد و برای اضافه کردن به سوپ، غذاهای آبپز، سس و همچنین به عنوان یک آیتم جداگانه در بسیاری از غذاها، عالی است. بادمجان، نه تنها یک افزودنی لذیذ و خوشمزه برای بسیاری از غذاها است، بلکه یک گیاه خوراکی بسیار سالم است که میتواند به شما کمک کند زندگی سالم و شادتری داشته باشید.
ارزش غذایی بادمجان
مزایای شگفتانگیز بادمجان، برای سلامتی عمدتا به دلیل ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی موجود در آن است. بادمجان، یک منبع غنی از ویتامین C، ویتامین K، ویتامین B۶، تیامین (ویتامین ب۱)، نیاسین (ویتامین ب۳)، منیزیم، فسفر، مس، فیبر غذایی، اسید فولیک، پتاسیم و منگنز است. این گیاه خوراکی لذیذ تقریبا هیچ کلسترول یا چربی اشباعشدهای هم ندارد.
مزایای بادمجان برای سلامتی
۱. فرآیند هضم را بهبود میدهد:
بادمجان، مانند بسیاری از سبزیجات دیگر، مقدار مناسبی فیبر غذایی دارد که یک عنصر ضروری در هر برنامهی غذایی متعادلی است. فیبر برای سلامت دستگاه گوارش و همچنین برای حرکات منظم روده ضروری است. فیبر حرکات روده را افزایش میدهد تا مواد زائد راحتتر از طریق دستگاه گوارش عبور کنند، و در عین حال که حرکت لولهی گوارش را تحریک میکند، انقباض عضلات شل مواد غذایی را از طریق بدن عبور میدهند. در نهایت، فیبر، ترشح شیرهی معده را که سبب تسهیل شدن جذب مواد مغذی و پردازش مواد غذایی میشود، تحریک میکند.
فیبر همچنین با کاهش بیماریهای قلبی مرتبط است، زیرا کلسترول بد را از بین میبرد. کلسترول بد میتواند سرخرگها و عروق را مسدود کند، و همین منجر به آترواسکلروز (تصلب شرایین)، حملات قلبی و سکتهی مغزی میشود.
۲. به فرآیند از دست دادن وزن کمک میکند:
از آنجا که بادمجان، تقریبا هیچ چربی یا کلسترولی ندارد، غذای بسیار سالمی برای افرادی است که میکوشند وزنشان را از دست بدهند یا با مشکل چاقی مبارزه کنند. فیبر موجود در این گیاه خوراکی نیز بسیار سیرکننده است، و آزاد شدن گرلین را مهار میکند، هورمونی که به ذهن ما میگوید که ما دوباره گرسنه هستیم. زمانی که معدهمان از فیبر پر میشود و اشتها کاهش مییابد، احتمال پرخوری به شدت کم میشود، در نتیجه تلاش برای کاهش وزن نیز موفقیتآمیزتر میشود.
۳. از خواص بادمجان کمک به پیشگیری از سرطان است
بادمجان، علاوه بر اینکه فیبر پرفایده را دارد، منبع عالی آنتیاکسیدانها نیز هست، یکی از بهترین مواد برای دفاع از بدن در برابر انواع مختلف بیماریها و اختلالات. بادمجان، حاوی ویتامین C است که بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن محسوب میشود، چرا که تولید و فعالیت گلبولهای سفید خون را تحریک میکند. این گیاه خوراکی همچنین حاوی مواد معدنی ضروری و منگنز (یک آنتیاکسیدان طبیعی) است. در نهایت، بدن شما میتواند از ناسونین و اسید کلروژنیک، دو آنتیاکسیدان ارگانیک استفاده کند که تا حدودی خارقالعاده هستند و رادیکالهای آزاد، را مهار میکنند و همچنین خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارند.
رادیکالهای آزاد محصولات جانبی متابولیسم سلولی هستند که میتوانند به سلولهای سالم حمله کنند و DNA را به سلولهای بالقوهی سرطانزا تبدیل کنند. وجود سطح بالایی از آنتیاکسیدانها در بدن شما، تضمین خواهد کرد که سیستم ارگانها در سراسر بدنتان از عفونتهای مضر و بیماریها، از جمله سرطان و بیماریهای قلبی محافظت میشود.
ناسونین، که یک آنتوسیانین است، به طور خاص با مهار رفتارهای مضر در مغز مرتبط است. رادیکالهای آزاد تا حدی مسئول تحلیل رفتن عصبها و بروز بیماری آلزایمر و زوال عقل هستند. این مطالعات عمدتا بر تاثیر ناسونین بر حیوانات تأکید دارند، اما این خبر برای افرادی که از اختلالات شناختی رنج میبرند، بسیار خوشایند است.
۴. سلامت استخوانها را بهبود میدهد:
بادمجان، مزایایی برای سلامت استخوان دارد که برای کسانی که در معرض خطر بروز تحلیل استخوان و پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است. ترکیبات فنلی همان چیزی هستند که به بادمجان و میوههای مختلف رنگ منحصر به فردشان را میدهد. ترکیبات فنلی همچنین با کاهش علائم پوکی استخوان، محکم شدن استخوانها و افزایش تراکم مواد معدنی استخوان ارتباط دارند. بادمجان، همچنین مقادیر قابلتوجهی آهن و کلسیم دارد که به سلامت استخوان و سلامت کلی بدن کمک میکند. در نهایت میزان پتاسیم موجود در بادمجانها به جذب کلسیم کمک میکند و سبب میشود که بادمجان یک مادهی خوراکی کامل و بسیار مفید برای جلوگیری از پوکی استخوان و سلامت استخوانها باشد.
۵. از خواص بادمجان کمک به کمخونی است
کمبود آهن میتواند برای سلامت کلی بسیار خطرناک باشد و به کم خونی منجر شود. کمخونی با سردرد و میگرن، خستگی، ضعف، افسردگی و عملکرد شناختی نامناسب مشخص میشود. بنابراین، با خوردن غذایی که آهن زیادی دارد میتوانید با کمخونی مبارزه کنید، و بادمجان، در آن بافت گوشتی خود مقدار قابلتوجهی آهن دارد. بادمجان، همچنین مقدار بسیار زیادی مس دارد، یکی دیگر از اجزای ضروری گلبولهای قرمز، درست مانند آهن. بدون این دو مادهی معدنی، تعداد گلبولهای قرمز در بدن کاهش مییابد، زیرا آنها به طور مداوم استفاده میشوند. با گلبولهای قرمز سالمتر که در رگهای شما جریان دارند، افزایش قابلتوجهی در انرژی و قدرت بدنتان مشاهده خواهید کرد و احساس خستگی یا استرستان از بین میرود.

۶. به بهبود عملکرد مغز کمک میکند:
بادمجان، منبع شگفتانگیز مواد مغذی است که مدتهاست به عنوان تقویتکنندهی فعالیتهای شناختی و سلامت کلی روان شناخته شدهاست. این گیاه خوراکی نه تنها در برابر فعالیت رادیکالهای آزاد از بدن دفاع میکند و بدن و مغز شما را از سموم و بیماریها دور نگه میدارد، بلکه جریان خون به مغز را نیز افزایش میدهد. بادمجان با رساندن خون غنی از اکسیژن بیشتر به مغز، باعث تحریک مسیرهای عصبی برای توسعه و تقویت قدرت حافظه و تفکر تحلیلی میشود. پتاسیم موجود در بادمجان نیز به عنوان یک وازودیلاتور و تقویتکنندهی مغز عمل میکند، بنابراین به طور کلی، بادمجان قطعا باید “غذای مغز” نامیده شود.
۷. سلامت قلب و عروق را ارتقاء میدهد:
بادمجان به دلیل خواص مختلفی که دارد از سلامت قلب شما محافظت میکند، از جمله فیبر، که قبلا ذکر شد. دوم اینکه، معروف است که این گیاه خوراکی باعث کاهش کلسترول بد در بدن و تحریک جذب کلسترول خوب میشود. تعادل کلسترول بدن همیشه با توجه به غذاهایی که ما میخوریم، نوسان دارد، اما هر چه کلسترول HDL بیشتر باشد برای ما بهتر است. کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) میتواند از حملات قلبی، سکتهی مغزی، و آترواسکلروز (تصلب شرایین) جلوگیری کند. در نهایت، بیوفلاونوئیدهای موجود در بادمجان برای کاهش فشار خون مناسب هستند که به این ترتیب باعث کاهش فشار و استرس بر سیستم قلبی عروقی میشوند و به طور قابلتوجهی سلامت و قدرت قلب شما را بهبود میدهند.
۸. از خواص بادمجان مدیریت بیماری دیابت است
بادمجان با توجه به فیبر فراوان و مقادیر کم کربوهیدرات محلولی که دارد، یک غذای ایدهآل برای مدیریت دیابت است. خواص بادمجان سبب شده که به عنوان یک تنظیمکنندهی فعالیتهای گلوکز و انسولین در داخل بدن عمل کند. هنگامی که سطوح انسولین پایدار هستند و بدن تحول شدید و اوج گرفتن ناگهانی قند خون را تجربه نمیکند، عوارض خطرناک و بالقوهی دیابت را میتوان از بین برد.
۹. از نقص هنگام تولد پیشگیری میکند:
فولات جزء ضروری هر رژیم غذایی است و به ویژه برای زنان باردار مفید است. اسید فولیک (فولات) به طور مستقیم از نوزادان در برابر بروز نقص لولهی عصبی که میتواند به روشهای مختلفی آشکار شود، محافظت میکند. بنابراین، همیشه توصیه میشود که خانمهای باردار مصرف اسید فولیک خود را افزایش دهند تا از موجود کوچکی که در وجودشان در حال رشد است محافظت کنند. بادمجان منبع غنی اسید فولیک است پس میتواند غذای خوشمزه و مفیدی باشد که در زمان بارداری به برنامهی غذایی شما اضافه شود.
* هشدار:
خانوادهی بادنجانیان در میان سبزیجات، که بادمجان هم عضوی از آنها است، میتوانند واکنشهای شدید آلرژیک ایجاد کنند. با این حال، بادمجان به اندازهی گوجه فرنگی یا فلفل دلمهای که آنها هم عضوی از سبزیجات بادمجانیان در نظر گرفته میشود، آلرژیزا نیست. مانند هر غذای جدید دیگری در رژیم غذاییتان، قبل از خوردن بادمجان در مقادیر زیاد، با پزشک خود مشورت کنید و واکنش بدن خود را در نظر داشته باشید.
علاوه بر این، در زمان پختن بادمجانها، بسیاری از مردم به اشتباه آن را سرخ میکنند. اگر چه این روش برای طبخ سبزیجاتی مانند بادمجان سبب خوشمزه شدن آنها میشود، اما برخی از مزایای آن را برای سلامتی از بین میبرد و میتواند سبب افزایش وزن و تأثیر منفی بر بیماریهای قلبی شود. وقتی بادمجان را سرخ میکنید، مقدار زیادی چربی جذب میکند، در حالی که پختن بادمجان، سبب میشود که بسیاری از مواد مغذی در آن بماند بدون اینکه مادهای منفی مانند چربی به آن اضافه شود. به علاوه، این گیاه خوراکی قدرتمند و مقوی یکی از بهترین راهها برای تضمین سلامت طولانی مدت شما است.
موضوع: خواص بادمجان : ۹ فایده بادمجان برای سلامتی که نمی دانستید
مطالب مرتبط:
به جای قرص خواب این گیاهان را بخورید!
معرفی گیاهان اسپرم ساز
خواص طالبی و گرمک برای سلامت بدن