خاصيت شلغم چيست ؟
شلغم گیاهی بومی اروپا و آسیای مرکزی است . شلغم، نوعی سبزی ریشه ای است به رنگ سبز و سفید یا بنفش و با برگ هایی ناصاف است . در طب سنتی طبع شلغم، گرم و تر است دارای انواع ویتامینهای گروه ب، c و ریز مغذی های مفید از جمله پتاسیم، آهن، کلسیم و فسفر است. شلغم سرشار آنتی بیوتیک بوده و به دو صورت خام و پخته مصرف می شود .اما چون شلغم، دارای ویتامین c است پیشنهاد می شود برای حفظ ویتامین c موجود در شلغم به صورت خام استفاده شود . هنگام خرید شلغم، باید توجه کنید که دارای پوستی براق و شفاف و شلغم، سفت و محکم باشد اگر شلغم، تازه نباشد بعد از میل کردن دچار نفخ می شود
تمام خواص و فواید شلغم
شلغم، دارای پتاسیم و کلسیم بوده که برای رشد و تقویت استخوان بسیار مفید است
همانطور که می دانید ویتامین c برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار خوب است و گلبول های سفید خون و آنتی بادی را تحرک و با رادیکال های آراد مبارزه می کند آز آنجا که شلغم، سرشار از ویتامین c بوده خوردن شلغم، به تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار کمک کرده
شلغم، در درمان سنگ کلیه به دلیل خاصیت ادرار آوری موثر است
شلغم، سرشار از ید است به همین دلیل به کسانی که بیماری کم کاری تیروئید دارند پیشنهاد می شود شلغم را در برنامه غذایی خود قرار دهند
فیبر موجود در شلغم، خاصیتی دارد که در مدت زمان کمتری موجب حجیم شدن مدفوع و دفع سریع تر آن از روده ها می شود. بنابراین مصرف این سبزی در فصل رویش آن موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان گوارشی به ویژه سرطان روده می شود.
شلغم محافظ کبد است و خون را تصفیه می کند
از مهم ترین خواص شلغم، می توان به اثرات ضد سرطانی ، ضد میکروب و ضد ویروسی آن اشاره کرد .
شلغم خواص ضد التهابی دارد. ویتامین K و اسیدهای چرب امگا 3 که در آن ها وجود دارد منبع اصلی خواص ضد التهابی خود هستند. به طور خاص اسید های چرب امگا 3 چربی های خوبی در نظر گرفته می شوند که می توانند التهاب و هم چنین سلامت کلی بدن شما را تسکین دهند
شلغم حاوی مقدار زیادی ویتامین A است . این ویتامین می تواند سلامتی چشم شما را حفظ کرده و بهبود بخشد
مصرف شلغم، به دلیل مقدار زیاد ویتامین c موجود برای افراد مبتلا به آسم مفید است
خواص شلغم برای جوش صورت
شلغم دارای فوائد فراوانی است که بر طرف کردن جوش صورت از جمله خواص آن بوده و يافته های علمی حاکی از آن است که خوردن آب شلغم، درمان كننده جوش صورت است.
خواص شلغم پخته در بارداری
خوردن شلغم، به دلیل داشتن کلسیم و فسفر برای رشد و نمو و استحکام استخوان ها بسیار مفید است لذا خوردن آن به زنان باردار و شیرده توصیه می شود. اگر میخواهید در دوران بارداری مقاومت بدن خود را افزایش داده و در برابر بیماریها مختلف مقاومت کنید، خوردن شلغم، را فراموش نکنید ، زیرا خوردن شلغم، باعث ارتقا سیستم ایمنی بدن مادران باردار شده و توانایی آنها را برای مبارزه با انواع عفونت ها افزایش می دهد.اگر از اجابت مزاج نا منظم در دوران بارداری رنج می برید ، بهتر است گیاه شلغم، را در رژیم غذایی خود بگنجانید . خوردن شلغم، در بارداری ، به هضم راحت تر غذا کمک کرده و سلامت بدن شما را تضمین می کنید . همچنین فیبر موجود در این گیاه سبب کاهش مشکل یبوست می شود .
خواص شلغم خام برای لاغری
شلغم، میوه ای کم کالری است که با تنظیم سوخت و ساز بدن به کاهش وزن کمک می کند.
بهترین روش خوردن شلغم
به روش های مختلفی می توان از شلغم، ها استفاده کرد (هم به صورت خام و هم به صورت پخته). آنها براساس اندازه ای که دارند و روش طبخ مورد نظر شما می توانند خرد و ریزریز شوند، به قطعات نازک بریده شوند یا به شکل کامل به کار روند. روش های طبخ آنها نیز متنوع است، مانند پختن، جوشاندن، تفت دادن یا بخارپز کردن. به یاد داشته باشید که برای حفظ بافت ترد شلغم ها نباید آنها را بیش ازحد یا به مدت طولانی بپزید.
موضوع: خاصيت شلغم چيست ؟
مطالب مرتبط:
خوردن شلغم برای چه افرادی مضر است؟
خواص و مضرات گیاه سنبل الطیب
گرمازدگی چیست و برای گرمازدگی چه باید کرد