فمتولیزیک چیست؟
فمتولیزیک یا زدلیزیک کارآمدترین تکنولوژی موجود در زمینه جراحی لیزر چشم است. لیزیک مخفف استفاده از لیزر در ضخامت بسیار پائین است که روشی است که در این نوع عمل از آن استفاده میشود. فمتو بیانگر تکنولوژی است که در این مورد جدیدترین نوع لیزر است: لیزر فمتوسکند.

لیزر فمتوسکند:
لیزر فمتوسکند شامل برش فلپ نازک میکروسکوپی بر روی سطح قرنیه است، سپس لیزر اکسمر برای اصلاح هر گونه خطای انکساری موجود استفاده میشود. با فمتولیزیک میتوان به راحتی و با موفقیت نمرههای دیوپتر چشم بین ۱۲- و ۶+ را درمان کرد.
مزایای فمتولیزیک
- ایمنی مطلوب
- هنگام برش فلپ قرنیه خطر عوارض بسیار کم میشود.
- کاهش خطر ابتلا به عفونت و التهاب.
- سطح قابل درمان بزرگتر برای افزایش پایداری
- کاهش میزان درمان مجدد
فلپ نازکتر:
فمتولیزیک امکان ایجاد چنین برش نازک و یکنواختی از فلپ قرنیه را فراهم میکند بطوری که عملاً هیچ عوارض جانبی وجود ندارد. با این فلپها، بافت فرنیهی بیشتری باقی میماند، بدین معنی که نه تنها باعث افزایش در پایداری طولانی مدت قرنیه شده بلکه احتمال اصلاح عیوب انکساری را نیز افزایش میدهد.
ضخامت یکنواخت فلپ:
هنگام استفاده از فمتولیزیک جراح از قبل میداند که هر فلپ چه فرم، ضخامت، اندازه و ظرفیتی خواهد داشت. هنگام درمان خطاهای انکساری بالاتر، این موضوع مهمی است. هنگام استفاده از تیغ جراحی جراح تنها بعد از برش میداند که فلپ به چه صورت میباشد.
مزایای دیگر
- اندازهگیریهای کره چشم برای جراحی چشم فمتولیزیک اهمیت کمتری دارد.
- شما در یک دوره زمانی کوتاهتر خوب میشوید و دید شما خیلی سریعتر بهبود مییابد.
- نتایج بصری عالی هستند.
- در طول عمل، لیزر فمتولیزیک فشار کمتر بر روی چشم اعمال میکند. این به این معنی است که بیمار ناراحتی بسیار کمی را تجربه خواهد کرد.
موارد مناسب
تقریبا هر شخص که مبتلا به نزدیک بینی، دور بینی یا آستیگماتیسم است میتواند با استفاده از روش فمتولیزیک درمان شود.
- بین 18 تا 60 سال هستید.
- دارای سلامتی هستید.
- خطاهای انکساری بین -12 و 6
- خطاهای انکساری در طول سال گذشته تغییری نکرده است.
افرادی که از چشم بسیار خشک رنج میبرند یا قرنیه نازک دارند اغلب برای جراحی فمتولیزیک در نظر گرفته نمیشوند. با روش جایگزین اما عالی پی آر کی به نتیجه بهتری دست مییابند.برای مشکلات بینایی مرتبط با سن، که در بعضی موارد به عنوان پیر چشمی شناخته میشود، فمتولیزیک راه حل ایده آلی نیست. در اینجور موارد ما استفاده از لنزهای چند منظوره را پیشنهاد میکنیم.درمان باید در دوران بارداری یا هنگام شیردهی به تعویق بیفتد. ما روشهای فمتولیزیک را در بیماران مبتلا به بیماریهای زیر انجام نمیدهیم: عفونتهای ویروسی چشم، تبخال، دیابت، قوز قرنیه و هر بیماری دیگری که نیاز به درمان کورتیزون دارد.
لیزر فمتولیزیک چگونه عمل میکند؟
فمتولیزرها با استفاده از اصول از هم گسیختگی بافتی عمل میکند: جراح با استفاده از انرژی لیزر مادون قرمز الگویی از فضاهای بسیار کوچک و همپوشانی در زیر سطح قرنیه ایجاد میکند.لیزر در سرعت بسیار بالا عمل میکند: تکانههایی با یک کوآدریلیونوم ثانیه یا یک فمتوسکند.این تکانههای لیزری بسیار قوی بدون ایجاد گرما یا تماس با بافت اطراف باعث از هم جدا شدن بافت قرنیه در سطح مولکولی میگردد. همانطور که لیزر به سمت بالا و پایین چشم حرکت میکند، فلاپ قرنیه کامل تشکیل میشود. بعد از ایجاد فلپ، جراح آن را با یک ابزار با طراحی مخصوص بالا میبرد. لیزر اکسیمر سپس برای بریدن برشهای نازک قرنیه و در انجام صحیح اصلاحات انکساری استفاده میشود.
توجه و مواظبت در مرحلهء نقاهت
شما باید یک روز، یک هفته و دو تا سه ماه پس از انجام عمل، برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.
خطرات
جراحی لیزر چشم فمتولیزیک بیخطرتر از استفاده از لنزهای روزانه است. با این حال، احتمال این رخداد کمتر از 0.5٪ است. مانند تمام انواع جراحیها، خطر محدود عفونت و التهاب وجود دارد. قطره چشم و عینکهای محافظ برای کاهش چنین خطری به شما داده میشود.تکنیکهای قدیمیتر گاهی میتوانند منجر به خشکی دائمی چشم شوند. روش فمتولیزیک، همراه با مراقبت کافی قبل از عمل، این خطر را به شدت کاهش داده است. هر گونه کاهش موقت در تولید اشک را میتوان با قطرههای مرطوب کنندهی چشم و پلاگهای مجرای اشک درمان کرد. خطر کاهش دید در شب وجود ندارد. درواقع خلاف این موضوع صحت دارد؛ درمان لیزر، کنتراست در شرایط کم نور را افزایش میدهد.
هزینه فمتولیزیک
عواملی که میتوانند بر هزینهی فمتولیزیک تاثیر بگذارند شامل محل انجام عمل، نوع کلینیک یا بیمارستانی که عمل انجام میشود و انتخاب یک درمان لیزری سفارشی میباشد. مهمتر از آن تجربهی جراح لیزیک و اقداماتی است که برای کاهش خطر عوارض لیزیک و به حداقل رساندن رضایت شما از نتیجه لیزیک انجام میدهد.
منبع: وبسایت دکتر یادگاری
مطالب بیشتر:
دستگاه توپوگرافی قرنیه چیست؟
آنژیوگرافی شبکیه و علت انجام آن
سونوگرافی چشم چیست؟