ارزش غذایی و خواص گوجی بری
گوجی بری که نام انگلیسی آن wolfberry است، یک توت کوچک نارنجی و قرمز درخشان که از درختچه بومی که در چین وجود دارد بوجود میآید.

گوجی بری چیست ؟
گوجی بری یا انگور گرگ در آسیا برای نسل هایی با امید به زندگی طولانی تر مصرف می شود.
این میوه بسیار به میوه ی ذغال اخته شبیه است همچنین این گیاه در چین سالهاست که به خواص زیاد درمانی معروف است و دارای قدمت 1900 ساله در طب سنتی چینی است با گذشت زمان مردم از این گیاه برای درمان بسیاری از بیماری ها که در ادامه به آنها می پردازیم استفاده می کنند و از آن در چای های گیاهی و دمنوش ها و آبمیوه ها و بسیاری از داروها استفاده می کنند.
تاثیر گوجی بری بر لاغری
- میوه ی گوجی بری به فرونشاندن احساس گرسنگی و کمک به کاهش وزن شهرت دارد.
- میوه ی “گوجی بری” حاوی 18اسید آمینه بوده و منبع خوبی از پروتئین است.
- این میوه میان وعده ی خوبی برای اواسط صبح می باشد و می تواند در حفظ حس سیری تا زمان شام موثر باشد.
- یک قاشق غذاخوری گوجی بری 35 کالری برای بدن فراهم می کند.
- گوجی بری با تنظیم دستگاه گوارش دارای خاصیت لاغری می باشد.
- علت اصلی افزایش وزن انسان ها، عدم کنترل بر اشتها و میل به مصرف خوردنی های قندی و غذا می باشد.
- تمام خوردنی های دارای لیفت، میل انسان به خوردن غذاهای دارای قند و نشاسته را کنترل کرده و کم می کند.
- 21 درصد از گوجی بری را لیفت تشکیل می دهد و می تواند بدن ما را در خوردن این مواد چربی زا کنترل کند و میل به غذا و اشتهای ما را کم می کند و انسان مدت زیادی احساس سیری می کند.
- ماده کرومیوم موجود در گوجی بری قند موجود در خون را کنترل میکند.
روش مصرف گوجی بری برای لاغری
با توجه به تنوع علایق و ذائقه ها هر شخص می تواند گوجی بری را به صورت چای و دمنوش، میوه خشک و یا میوه تازه گوجی بری را مصرف کند.
استفاده از گوجی بری در رژیم لاغری هالیوودی ها
گفته می شود ویکتوریا بکهام بعد از تولد دخترش «هارپر سون» برای بازگشت به وزن قبل از بارداری از رژیم غذایی 5 کف دست پیروی کرده است.
در این رژیم شما باید فقط 5 کف دست از غذاهای سرشار از پروتئین مانند تخم مرغ نیمرو، گوجی بری، آجیل، و ماهی آزاد دودی به همراه آب فراوان و میان وعدهی سبزیجات سبز مصرف کنید.
دسر و دمنوش با میوه ی گوجی بری
یک چهارم فنجان از گوجی بری خشک شده را با یک چهارم فنجان کشمش و یک چهارم فنجان گردو برای لذت بخش شدن طعم آن مخلوط کنید.
برای تهیه ی دسر نیز می توانید 2 قاشق غذاخوری از گوجی بری خشک شده را به مدت 10 دقیقه در یک چهارم فنجان آب جوشیده بریزید، سپس آب آن را خالی کنید و نصف قاشق چایخوری از ماست یخ زده ی کم چرب را به آن اضافه نمایید.
تاثیرات و خواص ضد سرطان گوجی بری
گفته می شود گوجـی بری سرطان را فتیله پیچ میکند. این میوه که سم زدای فوق العاده قوی است و خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد، از سرطان های سینه، معده، روده و پروستات جلوگیری میکند.
مطالعات نشان می دهد که گوجی بری دارای خواص ضد پیری است و دارای فعالیت ضد توموری در برابر انواع مختلف سلول های سرطانی پوست با مهار رشد تومور و القاء آپوپتوز می باشد.
در مطالعه ای که در دانشکده دامپزشکی دانشگاه سیدنی انجام شده است، نوشیدن 5 درصد آبمیوه گوجی بری فعالیت آنتی اکسیدانی را تامین می کند که باعث حفاظت قابل توجهی در برابر اختلالات پوستی و پراکسیداسیون لیپید از آسیب اشعۀ UV می شود.
دو آنتی اکسیدان های پوستی در گوجـی بری، (هوم اکسیژناز-1 و متالوتیونیین)وجود دارد که در حفاظت از پوست دخیل می باشند.
نتایج نشان می دهد که آبمیوه گوجـی بری حفاظت شما را از آسیب رادیکال های آزاد خورشید افزایش می دهد.
گوجی بری برای افرادی که مستعد ابتلا به سرطان پوست و سایر اختلالات پوستی هستند، فعالیت محافظتی دارد.
فواید گوجی بری :
میوه ی گوجـی بری پر از مواد مغذی و مفید است، تعدادی از مطالعات در مورد فواید آب گوجـی بری نشان می دهد که مصرف آب میوه ی گوجـی بری باعث می شود که فرد احساس خوب بودن و آرامش، عملکرد ورزشی بهتر و کیفیت خواب و …می شود اما این تحقیقات نیاز به تکرار و نتیجه گیری اصلی دارد.
خواص میوه ی گوجی بری :
- افزایش عملکرد جنسی و باروری
- تاثیر بسیار زیاد بر لاغری و تناسب اندام
- ضد پیری
- محافظت از کبد سم زدایی از آن
- تقویت بینایی و محافظت از آن
- تقویت گردش خون در بدن
- افزایش تمرکز و تقویت ذهن و حافظه
- کمک به ثابت بودن قند خون
- مفید برای سالم و شاداب نگه داشتن پوست
- بهبود عملکرد سیستم ایمینی و مبارزه با سرطان
- تقویت کبد و سم زدایی از آن
- تقویت بسیار زیاد پا ها
- گوجـی بری برای درمان بسیاری از بیماری ها مفید می باشد مانند: تب بالا، دیابت، مشکلات چشم وابسته به سن، فشار خون و...
عوارض مصرف میوه ی گوجی بری :
میوه ی گوجـی بری توانایی آن را دارد که با برخی از دارو ها تداخل کند. اگر شما رقیق کننده خون ( وارفارین ) مصرف می کنید، بهتر است از خوردن میوه ی گوجـی بری جلوگیری کنید، میوه ی گوجی بری نیز ممکن است با دارو های دیابت و دارو های فشار خون تداخل کند، پس بهتر است با پزشک خود در مورد مصرف میوه ی گوجـی بری صحبت کنید.
توصیه می شود میوه ی گوجـی بری را تا حد اعتدال مصرف کنید.
موضوع: ارزش غذایی و خواص گوجی بری
مطالب مرتبط:
آشنایی با خواص روغن شترمرغ
پلانتین چیست؟ خواص و ارزش غذایی پلانتین
خواص قارچ گانودرما و مقدار مصرف آن
روغن های ضروری (اسانس) برای درمان سرفه