آیا ماکارونی برای سلامتی خوب است؟
منبع بسیار خوبی از انرژی است. سرشار از کربوهیدرات است، اما انرژی آن به آرامی آزاد میشود . ورزشکاران و زنان باید زیاد ماکارونی بخورند. ترکیب پاستا به یک رژیم غذایی گیاه خواری کربوهیدرات مورد نیاز برای یک روز را برای انجام کارهای روزانه و ورزشی میسر می سازدماکارونی به دلیل داشتن آهن و روی میتواند برای کسانی که کمخون هستند، مفید باشد.ماکارونیها معمولاً سرشار از ویتامینهای گروه B هستند و به علت داشتن آهن و روی برای افراد کم خون مفید هستند.ارزش تغذیه ای ماکارونی وابسته به آردی است که در تهیه آن استفاده میشود. در ماکارونی املاحی مانند روی، کلسیم و فسفر وجود دارد.برای تهیه ماکارونی باید از آرد با کیفیت بالا استفاده کرد. ماکارونی حاوی ویتامین های گروه B است که موجب آرامش بدن میشود و بر روح و روان افراد اثر مثبتی دارد.ماکارونی به دلیل داشتن آهن و روی میتواند برای کسانی که کمخون هستند، مفید باشد.ماکارونی هیچ گاه به تنهایی مصرف نمیشود و بیشتر با مواد غذایی که دارای پروتئین بالایی هستند، مانند پنیر، گوشت و ماهی مصرف میشود.ارزش بیولوژیکی ماکارونی نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینههای ضروری افزایش پیدا میکند.
ارزش تغذیهای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیهی ماکارونی از آن استفاده میشود. این مادهی غذایی غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود 7 تا 8 برابر کمتر از میزان نشاستهی آن است. از نظر عناصر معدنی به خصوص آهن و روی، در مقایسه با غذاهای دیگر که منبع اصلی املاح معدنی و ویتامینها هستند، در حد متوسطی است. تجزیهی اسیدهای آمینهی ترکیبات پروتئینی ماکارونی در مقایسه با ترکیبات پروتئینی غذاهای دیگر مانند شیر، تخم مرغ و پروتئین سویا که روزانه مصرف میکنیم، نشان میدهد که از نظر اسید آمینهی ضروری لیزین در حد پایینی قرار دارد و به دلیل همین محدودیت اسید آمینهای، ارزش تغذیهای آن کاهش مییابد. بنابراین فاکتور ارزش بیولوژیکی و فاکتور میزان پروتئین ماکارونی در مقایسه با تخم مرغ و گوشت پایینتر است.از طرفی این ارزش تغذیهای ماکارونی از مرحلهی خرید در سوپر مارکت تا پختن آن و قرار گرفتن روی میز غذا دست خوش تغییر میشود. در بعضی از موارد نزدیک به 20 درصد ترکیبات انرژیزای آن به هنگام پخت از دست میرود، اما باید به خاطر داشته باشیم که ماکارونی هیچگاه به تنهایی و بدون چاشنی خورده نمیشود.ماکارونی محصولی نیمه فرایند شده است که در تهیهی آن؛ فانتزی بودن، نوآوری و حتی علم تغذیه سهم زیادی دارد. از دیدگاه تغذیهای ماکارونی دارای ویژگیهای زیر است:
- ارزش انرژی زایی بالایی که به طور عمده از طریق قندها تأمین میشود
- ارزش چربی کم یا خیلی کم
- قابلیت هضم آسان
- مواد زائد کم
ماکارونی برخلاف دیگر مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات (مانند نان و بیسکویت)، هیچ گاه به تنهایی مصرف نمیشود و بیشتر با مواد غذایی دیگری که دارای پروتئین بالایی هستند مانند پنیر، گوشت، ماهی و ... مصرف می شود.
از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینههای ضروری افزایش مییابد. 70 گرم ماکارونی همراه با کمی سس گوجه فرنگی، 10 درصد روغن زیتون و 10 گرم پنیر رنده شده، غذایی را فراهم میکند که فاکتور پروتئینی آن به طور کامل بالا بوده و از نظر سهم دریافت انرژی از سه نوع مادهی غذایی انرژیزا (پروتئینها، قندها و چربیها) دارای نسبت 57 درصد از قندها، 30 درصد از چربیها و 13 درصد از پروتئینهاست که این نسبت از نظر متخصصان تغذیه بهترین نسبت دریافت انرژی از مواد غذایی است.
منبع: سلام دکتر
مطالب بیشتر:
آیا به قند اعتیاد پیدا کرده اید؟
فواید و مضرات مصرف بخش های مختلف مرغ
آنچه باید درباره بهداشت در زمان سفر هوایی بدانید