خواص شگفت انگیز انواع میوه خشک
میوه به هر صورتی چه تازه باشد و چه خشک شده، برای شما فوایدی به همراه دارد. بسیاری از آدمها میوه تازه را به میوه خشک ترجیح میدهند زیرا بر این باور هستند در فرایند خشک کردن و جهت افزایش زمان نگهداری این محصولات، به میوههای خشک نمک و قند اضافه میشود؛ و به این دلیل، این خوراکیها سالم نیستند. ولی، وب سایت وسیم در این مقاله قصد دارد فهرست شگفتانگیزی از انواع میوه خشک و فوایدشان را ارائه دهد که نشان میدهد فرایند خشک کردن و نگهداری این میوهها، نه فقط کمک میکند این خوراکیهای خوشمزه مدت زمان بیشتری سالم و قابل خوردن بمانند، بلکه مواد مغذی این میوهها را به طور کامل حفظ میکند و باعث میشود بتوانید از فوایدشان برای سلامتی تان به طور کامل بهرهمند شوید.
سیب خشک شده
سیب خشک شده حاوی مقداری ویتامین A و C است. این ویتامینها باعث میشوند استخوان و پوست شما سلامتی خود را حفظ کنند. سیب همچنین حاوی تعداد زیادی از ویتامینهای خانواده B است. این ویتامینها متابولیسم طبیعی بدن شما را تنظیم میکنند و کبد و پوستتان را تغذیه میکنند. یکی از اصلی ترین خواص این ماده مغذی ، وجود فیبر رژیمی در آن است.فیبر کمک می کند که متعادل بمانید و همچنین با نقش ملین باعث بهبود یبوست و دستگاه گوارشی شما می شود. علاوه بر این هضم را کندتر می کند و با جلوگیری از افت قند خون مانع ایجاد حس گشنگی پس از خوردن وعده غذایی در شما می شود. فیبر باعث می شود که احساس رضایت بعد از خوردن غذا را حس کنید.
با استفاده از سیب خشک میتوان ناراحتیهای شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری ازبیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش داد.
یکی از بیماریهایی که به طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز میکند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامهی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. همچنین سیب خشک میوهای بسیار باارزش است؛ چرا که هم چربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره میگردد.سیب خشک خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش مییابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه میگردد.
سیب خشک باعث تقویت مغز می شود. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید میباشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند.همچنین دم کرده پوست سیب خشک که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خشک خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامینهای گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب خشک اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. همچنین شیرینی سیب خشک و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت میشود.
زردآلو خشک شده
زردآلو هم به صورت تازه و هم خشک مصرف می شود. ویتامین C موجود در زردآلو تازه بیشتر است اما زردآلو خشک مدت بیشتری قابل نگهداری و استفاده می باشد و به عنوان میان وعده عالی است.برگه زردآلو حاوی کلسیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین A، ویتامین C و آهن می باشد و برای درمان انواع بیماری از قبیل کم خونی، یبوست و بیماری های گوارشی مفید است.
یکی از فواید مصرف میوههای خشک ، در کنار تامین کالری مورد نیاز بدن، فراهم کردن مقدار زیادی فیبر برای بدن است؛ و برگه زردآلو نیز از این قاعده مستثنی نیست. جویدن میوههای خشک به طور قابل توجهی سخت تر از میوههای تازه است؛ این مسئله به خاطر وجود مقدار زیادی فیبر در آنها است؛ به این ترتیب، فرایند گوارش این خوراکی نسبت به میوههای تازه آهسته تر است. پکتین و سلولز، هم به عنوان فیبر و هم به عنوان ملین عمل میکنند؛ و از این طریق، باعث درمان یبوست، و همچنین تعادل متابولیسم (سوخت و ساز) در بدن میشوند.
یکی دیگر از فواید زردآلو خشک شده آنتیاکسیدانها هستند که به کاهش سطح کلسترول بد (الدیال) در بدن کمک می کنند. الدیال عمدتا توسط رادیکالهای آزادی ایجاد میشود که سعی دارند از طریق ربودن الکترونها از چربی و پروتئین موجود در یک مولکول کلسترول (لیپوپروتئین)، کمبود الکترونهای شان را جبران کنند؛ با افزایش رادیکالهای آزاد در بدن، سلامتیتان به خطر خواهد افتاد؛ در این وضعیت، آنتیاکسیدانها به نجات تان میشتابند.
هلو خشک شده
هلو خشک شده یا برگه هلو فواید زیادی برای بدن دارد این خواص شامل ملین، ضد تشنج، آرام بخش، ادرارآور، مسهل، شاداب کننده، نرم کننده می باشد .
هلو خشک شده حاوی مقادیر بالای قند های طبیعی است به همین دلیل باعث افزایش سطح انسولین و قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو نمی شود.مقادیر بالای بتاکاروتن موجود در هلو خشک شده به تقویت بینایی کمک کرده و برای پیشگیری و درمان شب کوری و دژنراسیون ماکولا مفید می باشد همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در برگه هلو به کاهش نفخ، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین فیبر موجود در برگه هلو با بهبود حرکات روده به درمان یبوست کمک می کند.اسید کلروژنیک موجود در هلو خشک شده به علت خواص آنتی اکسیدانی بالایی که دارد برای پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان مفید می باشد.
انجیر خشک شده
فواید و خواص انجیر خشک این است که این میوه سبب افزایش قوای جسمانی می شود. به علت آهن موجود در انجیر خشک به افرادی که با مشکل خون رسانی در بدن مواجه هستند توصیه می شود روزی ده عدد انجیر خشک بخورند. افرادی که از لحاظ جسمی ضعیف هستند. خوردن انجیر خشک بسیار مؤثر است حتی انجیر خشک به علت دارا بودن ویتامینهای موجود برای بسیاری از مشکلات شامل یبوست، زخم معده، رفع تشنگی، عفونت ریه، تب، سرفه، اعصاب و سینهدرد بسیار مفید است.
انجیر خشک حاوی مقادیر زیادی آهن و ویتامین C است؛ مخلوطی از این دو ماده ی مغذی، انجیر خشک را به یک میوه ی فوق العاده برای کم خون ها مخصوصا افراد مبتلا به کم خونی فقرآهن تبدیل کرده است.از طرفی انجیر خشک به خاطر داشتن قند فراوان باعث فعالیت سلول ها و تولید انرژی زیاد در بدن نیز می شود، همان چیزی که معمولا کم خون ها از آن شکایت دارند. 50 درصد انجير خشک را قند تشکيل می دهد. همچنين منبع خوبی از پتاسيم، منيزيم، کلسيم، فسفر و ويتامين های C , B , A است.
موضوع: خواص شگفت انگیز انواع میوه خشک
مطالب مرتبط:
میوه های استوایی پرخاصیت و معجزگر
خواص شگفت انگیز میوه کامکواک
فواید سیب زمینی شیرین برای سلامتی