انجیر چه کاربردی دارد؟
از خواص انجیر می توان به درمان اختلالات جنسی، یبوست، سو هاضمه،بواسیر،دیابت،سرفه،برونشیت و آسم اشاره کرد. همچنین روش سریع و سالمي برای وزن گیری پس از بیماری است. درخت انجیر،از خانواده شاهتوت است که معمولا در آسیا یافت می شود. انجیر خشک در تمام اقصی نقاط جهان در دسترس است.از مزایای انجیر می توان به وجود املاح، ویتامین و فیبر اشاره کرد. انجیر مواد مغذی مفیدی مانند ویتامین Aویتامین B1کلسیم، آهن،فسفر، منگنز، سدیم،پتاسیم و کلرین است.
خواص انجیر
انجیر خواص شگفت آوری دارد. اجازه دهید نگاهی دقیق تر به این خواص بینذازیم.پیشگیری از یبوست، با مصرف ۳انجیر، ۵گرم فیبر بدست می آید. تجمع بالای فیبر به کارکرد منظم و سالم روده کمک می کند و از یبوست جلوگیری می کند. فیبر به موجب افزایش حرکات روده می شود و از یبوست جلوگیری می کند، و حتی اسهال را نابود می کند و حرکات ناسالم و غیر منظم روده را از بین می برد.
کاهش وزن
فیبر موجود در انجیر موجب کاهش وزن می شود و مصرف آن به افراد چاق توصیه می شود.اگرچه اگر همراه شیر استفاده شود، بخاطر کالری بالا موحب افزایش وزن می شود. تعداد کمی انجیر کافی است تا به مقدار مواد مغذی پیشنهادی برسید. بنابرين پرخوري نکنید.
کاهش سطح کلسترول
انجیر حاوی پکتین است که فیبر محلول محسوب می شود. با حرکت فیبر در سیستم گوارش، کلسترول اضافی را بر می دارد و به سیستم دفع ادرار می رساند و بدین ترتیب از بدن دفع می شود. پکتین، فیبر محلولی است که حرکات روده را تحریک می کند. انجیر تاثیرات ملینی دارد و از موادی است که غنی از فیبر است. فیبر بالای رژیم می تواند به سلامت کلی بدن کمک می کند و از بروز انواع خاصی سرطان معده و کولون جلوگیری می کند.
جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی
انجیر خشک حاوی فنول، امگا۳ و امگا۶ است. چنین اسید های چربی موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود. علاوه بر این، برگ انجیر تاثیر مهار کنندگی بر تریگلیسرید دارد و موجب افت قابل توجه مقدار تریگلیسرید می شود. تریگلیسرید ها،از فاکتور های اصلی منجر به ایجاد بیماری های مختلف قلبی است.
جلوگیری از سرطان سینه
فیبر موجود در انجیر از بروز سرطان سینه جلوگیری می کند. بعد از یایستگی تعادل هورموني در زنان اغلب نوسان دارد. سیستم های بدن طوری باهم در ارتباط اند که چنین هورمون هايي بر سیستم ایمنی تاثیر گذار است و در عوض بر توانایی آنتی اکسیدان ها برای مبارزه با رادیکال های آزاد موثر است. رادیکالهای آزاد فاکتور های اصلی عامل پیشرفت سرطان اند، بنابرين انجیر با فراهم کردن فیبر، خط دفاعی مازادی برای بدن ایجاد می کند.
کنترل دیابت
انجمن دیابت مصرف انجیر را به بیماران دیابتی پیشنهاد می کنند. برگ های انجیر از انسولین مورد نیاز بیماران دیابتی که بطور منظم انسولین تزریق می کنند، می کاهد. انجیر سرشار پتاسیم است و به تنظیم مقدار قند جذبی بدن پس از غذا کمک می کند. پتاسیم بالا از افت و خیز قند خون کم می کند، بنابرين انجیر به بیماران دیابتی کمک می کند تا زندگی نرمالی داشته باشد.
درمان اختلال جنسی
قرن هاست که از انجیر برای کاهش اختلالات جنسی مانند، عقیمی یا اختلال نعوظ استفاده می شود. این میوه در فرهنگ و اسطوره نقش مهمی دارد و از این میوه بعنوان مکمل باروری یا جنسی یاد می شود. البته تاثیر واقعی آن بعنوان مقوی قوای جنسی سوال است، اما مقادیر فراوان ويتامين و املاح موجود در این میوه احتمالا دلیل افزایش ناگهانی انرژی و استقامت افراد است. ۲ تا ۳ انجیر را از شب قبل در شیر خیس کنید و صبح روز بعد برای افزایش قوای جنسی میل کنید.
استحکام استخوان ها
انجیر سرشار از کلسیم است. کلسیم یکی از مهمترین ترکیبات تقویت استخوان ها و کاهش احتمال بروز پوکی استخوان است. این ماده سرشار از فسفر است که موجب شکل گیری استخوان و تسریع ترمیم در صورت صدمه به استخوان است.
احتیاط
مصرف زیاد انجیر منجر به اسهال می شود. علاوه بر این، قند موجود در انجیر خشک شده بالاست و می تواند موجب خراب شدن دندان شود. همچنين، برخی نسبت به انجیر یا برخی از ترکیبات شیمیایی موجود در آن آلرژی دارند و در نتیجه با خوردن انجیر واکنش های آلرژیک بروز می کند. مثل هميشه قبل از اعمال یک تغییر بزرگ در برنامه غذایی، با پزشک خود مشورت کنید.
در نهایت، توصيه می شود تا چند هفته پس از عمل، در مصرف انجیر زیاده روی نکنید، چرا که در افراد با گوارش حساس، موجب خونریزی می شود.
منبع: راستینه
مطالب بیشتر:
گردو می تواند باعث افزایش عملکرد مغز شود
جو و خواص مفید این دانه برای سلامتی
بیش از ۳۰ خواص از کنگر فرنگی را بشناسید