توصیه هایی برای بارداری در سنین بالای 35 سال
بهداشت مناسب قبل و در دوران بارداری میتواند خطر ابتلا به بسیاری از عوارض را تاحدود زیادی کاهش دهد. برای داشتن بچه ای سالم در بارداری باید احتیاطهایی داشته باشید و اقدامات مراقبت خاصی را در نظر بگیرید. برخی از این اقدامات به شرح زیر است:
اسید فولیک را فراموش نکنید
مطمئن شوید که به اندازه کافی اسید فولیک در رژیم غذاییتان هست. توصیه کلی به زنان در سنین باروری این است که در حالی که در تلاش برای باردار شدن هستند و 12 هفته اول بارداری روزانه 400 میکروگرم مکمل اسید فولیک مصرف کنند. این علاوه بر مصرف غذاهای طبیعی سرشار از اسید فولیک است. اسید فولیک به طور طبیعی در سبزیهای برگ سبز، دانه های خشک و برخی میوه های خانواد مرکبات وجود دارد.
کافئین را کم کنید
توصیه کلی بر این است که مصرف کافئین را کاهش دهید. این میزان در روز باید به 200 میلی گرم برسد که حدود 2 لیوان قهوه است. کافئین و همچنین نوشابه، چای، نوشابه های انرژی زا و شکلات نیز حاوی کافئین هستند.
سالم غذا بخورید
حفظ رژیم غذایی سالم، خوب و متعادل و خوردن انواع مواد غذایی حاوی تمام مواد مغذی از جمله مواردی است که شما نیاز دارید. غذاهای سرشار از نشاسته و فیبر را انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که همه ویتامینها و مواد معدنی را به اندازه کافی در رژیم غذایی روزانه تان دریافت میکنید. به زنان باردار توصیه میشود 10 میکروگرم در روز مکمل ویتامین D نیز مصرف کنند.
به طور منظم ورزش کنید
برنامه ورزشی خود را با پزشک متخصصتان مطرح کنید. به طور کلی شما میتوانید ورزشهای عادی را در پیش و در طول بارداری انجام دهید مگر اینکه به شما گفته شود که این فعالیتها را کاهش داده یا تغییر دهید. در ضمن باید به خاطر داشته باشید که به هیچ عنوان در حالی که در تلاش برای باردرای هستید الکل مصرف نکرده و در صورت مصرف هرگونه دارویی با پزشکتان در مورد ادامه آن مشورت کنید. دقت داشته باشید که در دوران بارداری به هیچ عنوان سیگار استعمال نکنید.
به ویژه در اوایل دوران بارداری باید مراقبتهای قبل از تولد را انجام دهید.8 هفته اول بارداری در رشد فرزند شما بسیار اهمیت دارد و مراقبتهای قبل از زایمان به طور منظم میتواند شانس تولد نوزاد سالم را تا حدود زیادی افزایش دهد.
با پزشک مشورت کنید
یادتان باشد که شما برای باردار شدن و حین بارداری باید قرار ملاقاتهای منظم با پزشک و ماما داشته باشید تا آنها با نظارت کامل بر سلامت شما و پیشگیری و کنترل هرگونه مشکل در دوران بارداری میتوانند نوید تولدی بدون مشکل و سلامت را برای فرزندتان داشته باشند. در صورتی که مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا هستید باید به طور منظم با پزشکتان وقت معاینه داشته باشید. علاوه بر این، پیش از بارداری بهتر است با دندانپزشکتان هم ملاقاتی داشته باشید تا هرگونه مشکل جدی در سلامت دهان و دندان را پیش از بارداری برطرف کند. داشتن دندان و لثه های سالم شانس تولد نوزاد زودرس یا نوزاد با وزن کم را تا حدود زیادی کاهش میدهد.
به اندازه وزن اضافه کنید
بهتر است به اندازه توصیه شده در دروان بارداری وزن اضافه کنید. با پزشکتان درباره میزان مجاز اضافه وزن مشورت کنید. زنان با شاخص توده بدنی طبیعی 12 تا 15 کیلوگرم در دوران بارداری میتوانند وزن اضافه کنند. اگر پیش از بارداری اضافه وزن داشته اید پزشک توصیه میکند فقط 8 تا 12 کیلوگرم وزن اضافه کنید. زنان چاق هم بین 5 تا 10 کیلوگرم میتوانند در دوران بارداری اضافه وزن داشته باشند. به دست آوردن مقدار مناسب وزن شانس رشد مناسب کودک را افزایش داده و خطر تولد زودرس را کاهش میدهد. همچنین خطر ابتلا به مشکلات بارداری مانند دیابت بارداری و فشار خون را نیز کاهش میدهد.
موضوع:توصیه هایی برای بارداری در سنین بالای 35 سال
مطالب مرتبط:
فواید خوردن هندوانه دردوران بارداری
علل افزایش و کاهش فشارخون در بارداری
با سرماخوردگی دوران بارداری چه باید کرد؟